Üzvözöljük Rimóc község honlapján! címer címer
   Facebook oldal
   YouTube csatorna
   Rimóci SE
Rimóc

Nógrád megyében a Cserhát északi lankái között meghúzódó kis palóc falut, Rimóc települést 1778-an lakják. A varázslatos természeti táj között megbúvó település még ma is őrzi a palóc hagyományokat, szokásokat. Közúton Szécsény felől közelíthető meg a falu, viszont gyönyörű erdei környezetben, 7 km-es kerékpárút köti össze a világörökség részét képező Hollókővel. Messze földön híres a szép rimóci népviselet, a rimóci énekek vagy a rimóci táncok. A település értékeit megcsodálhatják a helyi Falumúzeumban, a magánkézben lévő Babamúzeumban, vagy a Palóc Főkötő kiállítás keretében, de több épület (ma is lakott palóckontyos házak, felújított római katolikus templom), valamint emlékművek, szobrok bizonyítják a település épített örökségének szépségeit és értékeit.
A települést legnagyobb számban római katolikusok lakják. A falu infrastrukturális adottságai jónak mondható. A településen 70 fős óvoda, két épületben működő általános iskola, gyerekház, Gondozási Központ, Egészségház és gyógyszertár található. Ezen kívül Közösségi Ház, mely 2014 és 2019 között Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként működik, Klubkönyvtár, Rimóc Községért Alapítvány által működtetett Szociális Bolt, 10 és 25 fős vendégházak, a sport szerelmeseinek pedig sportcsarnok és megyei I. osztályos szabványnak megfelelő sportpálya és sportöltöző áll az érdeklődők rendelkezésére.
A településen aktív a civil élet, mely biztosítja a falu vérkeringését. A fiatalokat a Rimóci Ifjúsági Egyesület fogja össze, a környezetvédelmi és a kulturális tevékenységeket a Rimóci Kobak Egyesület végzi. Értékeink megőrzését a Rimóci Hagyományőrző Együttes, a több, mint 95 éves Rimóci Rezesbanda és számos kézműves biztosítja, a település közrend- és közbiztonságát a Rimóc Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület látja el, a sportolási lehetőséget az utánpótlástól a felnőtt korosztályig a Rimóci Sport Egyesület futball szakosztálya biztosítja.
A Közösségi Ház programjain túl a településen egyéb rendezvények, mint például a Jótékonysági Bál, Falunap, Szüreti, zarándoklatok várják a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat.
Az ide látogató vendégeink nyugalmát a csendes, barátságos, falusias környezet és a palóc vendégszeretet biztosítja. Távol a rohanó világtól kitűnő pihenést kínál. Falunk ideális kiindulópont, akár gyalogos (Kéktúra-, Zöldtúra, Mária út), akár kerékpáros, akár autós kirándulást tervez. A környék tele látnivalókkal: várak, kastélyok, ősfák, vizek, kilátók és egyéb lehetőségek várják az ide látogatókat. Szeretettel várjuk Rimócra.

Rimóc Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.