Üzvözöljük Rimóc község honlapján! címer címer
   Kezdőlap
   Kapcsolat
   Térkép
   Galéria
   Facebook oldal
   YouTube csatorna
   Rimóci SE
Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogatónk!

A Cserhát északi lankái között meghúzódó kis palóc falu, Rimóc lakói köszöntik Önt.

Nézzen szét nálunk! Nézze meg felújított templomunkat ott, ahol István király korában is templom állt! Nézze meg a mellette meghúzódó pici téren található Szent Erzsébet szobrot, falumúzeumunkat, Kiss Bertalanné népviseletünket bemutató baba kiállítását, a palócok vallásosságát is reprezentáló Kőkeresztet a falu központjában.

És ha már nálunk jár, térjen be a palóc főkötőket bemutató kiállításnak helyt adó tornácos házba. Amit látni fog, abban benne van a palóc asszonyok szíve-lelke. Bánatuk, örömük, szomorúságuk, kitartásuk, ragaszkodásuk elődeik örökségéhez - szinte az egész életük. A palóc népviselet ékességét, annak legdíszesebb darabjait, az asszonyok főkötőit mutatja be kiállításunk. Varázslatos, csodaszép darabokat láthat, igazi műalkotásokat.

Tapasztalja meg vendégszeretetünket is! Várják Önt a Piros Csizma és a Tízpengős vendégházaink. Szerény árak mellett színvonalas, fürdőszobás szobák nyújtanak kényelmes elhelyezést. Falunk ideális kiindulópont, akár gyalogos, akár kerékpáros, akár autós kirándulást tervez. A környék tele látnivalókkal. Várak, kastélyok, ősfák, vizek, kilátók várják Önt.

Jöjjön, térjen be hozzánk! Higgye el, nem fog csalódni!

Beszkid Andor

polgármester
Rimóc Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.